MAJLIS MENANDATANGANI MOU ANTARA YAYASAN LTAT DAN KUMPULAN INDUSTRI-KERJAAN BAGI TEKNOLOGI TINGGI (MIGHT)


LANGKAWI, 24 MEI 2023 – Yayasan Lembaga Tabung Angkatan Tentera (Yayasan LTAT) dan Kumpulan Industri-Kerajaan bagi Teknologi Tinggi (MIGHT) menandatangani satu memorandum persefahaman (MoU) bertujuan untuk meningkatkan kemahiran anak-anak warga Angkatan Tentera Malaysia (ATM) dan veteran ATM dalam industri pengujian tanpa musnah (Skilled Personnel Program in Non-Destructive Testing).

Program tersebut merupakan salah satu inisiatif di bawah Program Tanggungjawab Sosial Korporat (CSR) Industri Pertahanan sempena Pameran Udara dan Maritim Antarabangsa Langkawi 2023 (LIMA ’23) untuk meningkatkan bilangan pekerja mahir dalam industri NDT yang mampu memberi nilai tambah berganda seiring dengan Dasar Revolusi Perindustrian Ke-4 (4IR) Negara.

Pemeteraian kerjasama antara Yayasan LTAT dan MIGHT selama dua tahun, iaitu dari 2023 sehingga 2025 ini dianggarkan bakal memberi manfaat kepada seramai 100 penerima manfaat.
Memorandum ini ditandatangani oleh Ketua Eksekutif Yayasan LTAT, YBhg. Dato’ Dr. Mohd Nizar bin Haji Sudin dan Presiden & Ketua Pegawai Eksekutif MIGHT, Datuk Dr. Mohd Yusoff Sulaiman disaksikan oleh Ahli Lembaga Pemegang Amanah YLTAT, YM Jeneral Tan Sri Raja Mohamed Affandi Raja Mohamed Noor (Bersara) dan Pengerusi Bersama (Kerajaan) MIGHT, YBhg. Prof Emeritus Tan Sri Dr. Zakri Abdul Hamid.

Shopping Basket